Återhämtande yoga/ Yinyoga / Yoga Nidra

Vila

På onsdagskvällarna erbjuds Yinyoga/Restorative, en skonsam yoga som de flesta kan göra. Förväntade resultat är ökad flexibilitet, minskade spänningar och lugnare till sinnet. Allt detta kan göra att man får mer energi.

Det är lugnt och vilsamt, utförs mestadels liggande på yogamattan i olika positioner med hjälp av bolstrar, block och straps. Om man vill tar man med egen filt eller annat tyg som kan användas som underlag eller hopprullat/vikt på olika sätt. Kanske ngt att lägga över ögonen, liten handduk eller halsduk kanske kan passa. Klädsel ska vara följsam men behöver inte vara kroppsnära. Tröja, mjukisbyxa och sockar funkar fint.

I 90 minuter tränar vi oss på att slappna av i olika sittande och liggande ställningar som syftar till att ge oss smidigare kropp, släppa på spänningar, hitta lugn och må bättre. Anmälan på mejl: i

Pris: Klippkort 1 100kr för 8 klasser

I Yinyoga finns det inget gemensamt facit som är samma för alla. På klassen, under passet som leds av erfaren lärare, är det var och ens uppgift att hitta sin egen sanning och sitt eget facit. Genom att lyssna på läraren med öppet sinne och på sin egen kropp utan att döma eller kräva. Svårt kan det vara och spännande. Fokus är på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament.

Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara. Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Yinyoga passar de flesta människor. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.